Saaristolaiskylä

Palvelut luonnon keskellä

Kustavin Lootholmassa luonto on läsnä

Lootholman luonto tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön vapaa-ajan viettoon. Tarjoamme helppohoitoista, lähellä palveluita sijaitsevaa ympärivuotista vapaa-ajan asutusta kauniissa, rauhallisessa ympäristössä meren äärellä.

Ensimmäinen paritalo valmistui alueelle keväällä 2015. Rakennus oli sysäys saaristolaiskylälle, jota on valmisteltu vuodesta 2010 alkaen. Tällä hetkellä näitä 100 neliön parillistaloja on rakennettu kuusi kappaletta ja pienempiä, 60 neliön erillismökkejä kaksi. Huoneistot on sijoitettu lähelle rantaviivaa ja niistä on huikeat merinäköalat. Asunnot myötäilevät kauniisti olemassa olevaa luontoa värien ja muotojen kautta. Talon värit on valittu luonnosta toistaen maaston, kallioiden, mäntyjen ja sammalten värimaailmaa. Ruohokatot sulauttavat rakennukset luontevasti maastoon. Ekologisuus toteutuu talon hengittävässä rakenteessa, jossa ei ole käytetty muoveja.

Kesäksi 2019 valmistui kolme uutta lomahuoneistoa, saunamaailma kokoustiloineen sekä uudet vastaanottotilat. Näihin rakennuksiin valikoitui musta väritys, joka korostuu komeasti kauniin vihreää metsää vasten. Yhdessä alueen ensimmäisten rakennusten kanssa ne muodostavat onnistuneen kokonaisuuden. Lisäksi saunakeskuksen yhteyteen valmistui kesäksi 2020 uusia saunamökkejä. Lomahuoneistoja ja kokoustiloja vuokrataan majoitussivustomme kautta. Huoneistot ovat myös myynnissä.

Asunnot ovat käytettävissä vuoden ympäri ja niiden vuokraus on helppoa. Huoneistot saa käyttöön henkilökohtaisilla koodeilla, joten niihin ei tarvita avaimia. Asunnot sijaitsevat tunnin ajomatkan päässä Turusta ja Kustavin keskusta on kivenheiton päässä. Lootholman oma ravintola toimii kesäisin ja paikallisilta ravintoloilta saa palveluita talvella. Kokousten ja erilaisten tapahtumien järjestäminen on helppoa Lootholmassa.

Lomahuoneistot ovat olleet hyvin vuokrattuina niin kesäisin kuin talvisin, joten saaristolaiskylä on onnistunut toiminnassaan hyvin. Kylän laajennusta on hyvä jatkaa tästä eteenpäin.